Jubileumsimultaan van Oud-wereldkampioen W.Sjtsjogoljew op 6 november in Philharmonia

Simultaanséance

door oud-wereldkampioen dammen

Wjatsjeslav Sjtsjogoljev

In het kader van de jubileumactiviteiten (100 jaar HDC) werd er op 6 november in de van Beinumhal van het voormalige concertgebouw (nu de Philharmonia) een simultaan gegeven door de oud-wereldkampioen dammen W. Sjtsjogoljev. Ooit won hij op deze plaats in 1960 zijn eerste wereldtitel en hij was blij ñ na 46 jaar ñ weer op dezelfde plek terug te zijn. Hij liet zich zelfs voor de simultaan even rondleiden door de grote concertzaal om te kijken of er nog vergeten herinneringen boven kwamen.

In de prachtige van Beinumzaal begon om even over half acht zijn simultaan tegen 35 dammers van HDC en uit de regio. Geen eenvoudige strijd voor Slawa, want onder zijn tegenstanders bevond zich naast de top van HDC en enkele sterke Kennemer spelers ook de oud-kampioen van Nederland Martin Dolfing.

Toen er om 23.45 uur gestopt werd (de zaal moest om 24.00 uur verlaten zijn) waren er nog zoín 23 partijen bezig. De meeste daarvan werden door Sjtsjogoljev remise gegeven.

Resultaat: 2 nederlagen (tegen Roel Janssen en Dimitri Otto), 12 overwinningen, 21 remises. Een score van 45 punten uit 70. De oud-wereldkampioen scoorde daarmee 64%, wat erop duidt dat hij geen gemakkelijke avond had in Haarlem.

Mede door de belangstelling van toeschouwers (waaronder Richard Mooser, een landelijk bekende damspeler die ooit zijn loopbaan bij HDC begon) en de prachtige ambiance een mooie start van de jubileumactiviteiten van HDC 100 jaar.