Heeft u er ook zin in?
Het is (bijna) elke maandag gezellig dammen bij Denksportcentrum 't Spaerne
U bent van harte welkom ...


Dammen is ook voor ouderen een uitstekende (denk)sport of hobby. Dammen houdt de geest scherp en brengt mensen samen.
Kennis maken is vanzelfsprekend vrijblijvend. U bent op iedere clubavond welkom om even binnen te wandelen en de sfeer te proeven. Als u verzekerd wilt zijn van een korte introductie in het spel en kennismaking met de mensen, kunt u het beste tevoren een e-mail sturen aan de voorzitter of secretaris. 

De Haarlemse Damclub ondersteunt ook initiatieven met betrekking tot ouderendammen in Haarlem en in Noord Holland:


Ouderendammen in Schalkweide
Vanaf 10 september 2010 tot en met 24 juni 2010 verzorgde (en nog steeds!) HDC-er Ferdi Uilhoorn wekelijks in zorgcentrum Schalkweide voor mensen van binnen en van buiten zorgcentrum Schalkweide een dam-ochtend. Hij begeleidt u op een ontdekkingstocht door het damspel met ruimte voor gezelligheid, al uw vragen en de mogelijkheid om mee te doen aan de interne competitie van Schalkweide. Na een gratis proefmaand bedraagt de contributie 7,50 euro per kwartaal. Voor meer informatie kunt u terecht bij Ferdi Uilhoorn: telefoon 023-5338127 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Thuis: Een prima website om kennis te maken met de kracht en schoonheid van de slagzet in het damspel is het gratis DaMMentor. Van harte aangeraden: http://www.dammentor.nl

Op de club: De HDC biedt beperkte begeleiding op maat voor beginnende dammers. We staan zeer open voor belangstellenden en bieden hen graag de gelegenheid een avond kennis te komen maken met het spel en de mensen. 
We stellen geen niveau eisen: binnen de HDC zijn spelers van zeer recreatief tot zeer competitief niveau en zodoende zult u altijd een speelomgeving vinden die bij uw binnenkomstniveau past. 
Afhankelijk van uw ambitie is er binnen de HDC ruim gelegenheid om uw inzicht in het spel verder te ontwikkelen. 
Deelname aan de externe competitie op provinciaal en landelijk niveau is een van de mogelijkheden die u snel in zicht zult zien komen.

Niets moet en alles mag.  Onze interne competitie kent echter verschillende speelniveaus: van recreatiedammers tot zeer sterke wedstrijddammers.
De HDC heeft voor kinderen tot en met twaalf jaar een (nog!) kleine jeugdafdeling met les en competitie op maandagavond van 18.30-19.30. Als je ouder dan twaalf jaar bent, is het 't leukst, om naar de clubavond met de oudere jeugdspelers en senioren te komen. Die is ook op maandagavond en begint om 19.30 uur. De eindtijd is flexibel. Je kunt op iedere clubavond even binnen lopen en de sfeer proeven. Als je zeker wilt zijn van een korte introductie in het spel en kennismaking met de mensen, kun je het beste tevoren een e-mail sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Introductielessen JeugdSportPas Haarlem
http://www.jeugdsportpas.nl
Kosten 7,50 euro per persoon. Je kunt via de website van de Jeugd Sport Pas (zie hierboven) een Haarlem Pas aanvragen. Die helpt je bij de kosten die je voor je sport maakt. 

Combinatiefunctionarissen in Haarlem Noord opgelet: als je op zoek bent naar een leuke en verstandige invulling van je lessen, neem eens contact op met de Haarlemse Damclub!
© 2017 haarlemse damclub