Sneldamkampioenschap

Het Sneldamkampioenschap van de Haarlemse Damclub wordt over drie clubavonden verdeeld. Op deze avonden speelt iedereen drie partijen en wordt volgens het Zwitsers systeem tegen iemand met een zelfde puntental ingedeeld. De bedenktijd is 10 minuten per persoon, per partij.

Rapidkampioenschap

Het rapid kampioenschap van de Haarlemse Damclub wordt over drie clubavonden verdeeld. Op deze avonden speelt iedereen drie partijen en wordt volgens het Zwitsers systeem tegen iemand met een zelfde puntental ingedeeld. De bedenktijd is 20 minuten per persoon, per partij.

Toernooien

Hoewel damstudie uitermate boeiend is, blijft het spelen van een dampartij voor velen toch het ultieme plezier. De Haarlemse Damclub speelt zowel binnen als buiten de club ruimschoots op deze behoefte in door naast de reguliere onderlinge competitie ook een blitz- en een rapidcompetitie en verscheidene clubavonden met experimentele en ludieke speelwijzen.

Daarenboven organiseert de HDC jaarlijks het Joop Meure Toernooi (zie elders op deze site) waar u ook veel spelers van buiten de club zult ontmoeten en doet de HDC met verscheidene teams mee in de competities van de Noord Hollandse en Nederlandse Dambond.

Bovendien is er ieder weekend wel een toernooi in Nederland en is er een rijke traditie van nationale en internationale (vakantie)toernooien.

Voor deze activiteiten kunt u het beste de zeer complete toernooikalenders van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) en werelddambond FMJD raadplegen.

Leren dammen

Thuis
Een prima website om kennis te maken met de kracht en schoonheid van de slagzet in het damspel is het gratis DaMMentor. Van harte aangeraden: http://www.dammentor.nl.

Op de club
De HDC biedt beperkte begeleiding op maat voor beginnende dammers. We staan zeer open voor belangstellenden en bieden hen graag de gelegenheid een avond kennis te komen maken met het spel en de mensen.

We stellen geen niveau eisen: binnen de HDC zijn spelers van zeer recreatief tot zeer competitief niveau en zodoende zult u altijd een speelomgeving vinden die bij uw binnenkomstniveau past.

Afhankelijk van uw ambitie is er binnen de HDC ruim gelegenheid om uw inzicht in het spel verder te ontwikkelen.

Deelname aan de externe competitie op provinciaal en landelijk niveau is een van de mogelijkheden die u snel in zicht zult zien komen.

Niets moet en alles mag.
Onze interne competitie kent echter verschillende speelniveaus: van recreatiedammers tot zeer sterke wedstrijddammers.

Kennis maken

Kennis maken is vanzelfsprekend vrijblijvend. U bent op iedere clubavond welkom om even binnen te wandelen en de sfeer te proeven. Als u verzekerd wilt zijn van een korte introductie in het spel en kennismaking met de mensen, kunt u het beste tevoren een e-mail sturen aan de voorzitter of secretaris (zie menu contact).

Onderlinge B-groep, seizoen 2012-2013

Eindstand seizoen 2012-2013

AW +   =  -  Pt    1  2 3  4 5 6 7 8 9 0 1 2
-------------------------------------------------------------------
 1 Cees Teeuwen        26 21- 4- 1  46    • 13 7 12 . 2 2 2 8 . . .
 2 Joep Kerkhoff       30 18- 4- 8  40    5  • 9 14 0 0 4 2 2 . 2 2
 3 Jos van Marrelo     19  7- 4- 8  18    1  3 •  4 0 3 1 2 . 4 . .
 4 Niels Lasschuit     27  6- 2-19  14    0  0 2  • 0 0 0 2 7 3 . .
 5 Arie Haveman        13  6- 1- 6  13    0  0 1  4  0 2 . 4 2 . .
 6 Rients van Buren     6  6- 0- 0  12    .  2 2  4 4  . . . . . .
 7 Ton Smit             9  5- 1- 3  11    0  2 1  4 2 .  . . 2 . .
 8 Emiel v.d. Sloot     7  2- 0- 5   4    0  0 0  2 . . . • 2 . . .
 9 Hein Meijer         13  1- 1-11   3    0  0 .  1 . . 0 2 • . . .
10 Martin Straeteman    6  0- 1- 5   1    .  . 0  1 . 0 0 . . • . .
11 Kim Sommer           1  0- 0- 1   0    .  0 .  . . . . . . . • .
   Gerard van Es        1  0- 0- 1   0    .  0 .  . . . . . . . . •
-------------------------------------------------------------------