Kampioenschap van Haarlem voor basisscholen

Finale Kampioenschap van Haarlem voor basisscholen

Met 28 deelnemende viertallen (inclusief reserves zo’n 120 kinderen) telde dit jaar het kampioenschap van Haarlem een record aantal deelnemers.

Via voorronden op 12 en 19 november kwamen de 4 finalisten in beide categorieën (welpen en pupillen) bovendrijven.

Voor het eerst werd er dit jaar gespeeld in de welpencategorie (kinderen van groep 6 of lager). In de finale bleek dat hier één team met kop en schouders boven de andere deelnemers uitstak nl. De Ark 1. Alle wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen, zodat we in dit team een terechte kampioen van Haarlem hebben. Het succes voor deze school werd compleet toen de Ark 2 op de tweede plaats beslag wist te leggen.

Uitslag finale welpen:

1. De Ark 1      6-12

2. De Ark 2      6- 7

3. De Meer       6- 3

4. De Regenboog  6- 2

De laatste jaren gaat de strijd om het kampioenschap van Haarlem pupillen (groep 7 en 8) steeds tussen de Piramide en de Meer. In 2001 werd de Piramide kampioen, in 2002 De Meer. En ook dit jaar gaven de twee favorieten elkaar geen duimbreed toe. Won in de eerste toernooihelft de Piramide duidelijk van De Meer, in de tweede toernooihelft waren de rollen weer omgedraaid en won De Meer. Beide teams eindigden dan ook met 10 punten uit 6 partijen op een gedeelde eerste plaats. De bordpunten moesten de beslissing brengen; de spelers van de Piramide waren, door 3 overwinningen van 8-0, duidelijk productiever met 38 bordpunten. Het kampioenschap van Haarlem is weer terug in handen van De Piramide.

Uitslag finale pupillen:

1. De Piramide   6-10 (38 bordpunten)

2. De Meer       6-10 (26 bordpunten)

3. De Ark        6- 3

4. De Regenboog  6- 1

De eerste drie plaatsen in de finale geven recht op deelname aan het kampioenschap van Noord Holland dat in februari 2004 gehouden wordt. We wensen de Haarlemse deelnemers daarin veel succes.

Dankzij de inzet van veel HDC leden, de ondersteuning van Sport Support Kennemerland en het enthousiasme van de kinderen een geslaagd en vlot verlopen toernooi.

Cees Teeuwen