Gedetailleerde uitslagen schooldamkampioenschap

Het is alweer een maand geleden dat het schooldamkampioenschap is gespeeld en nu zijn dan ook de gedetailleerde persoonlijke uitslagen en scores van dit kampioenschap bekend. Zie het menu 'Jeugd' en 'Schooldammen 2010'.

Persoonlijk Jeugdkampioenschap terug!

Het persoonlijk jeugdkampioenschap is terug van weg geweest.
Haarlem 22 December 2010

Na jaren van afwezigheid is er een persoonlijk Damkampioenschap voor Schooljeugd in Haarlem gehouden. In het mooie Denksportcentrum aan het Spaarne, werd er gestreden in diversen categorieën. In de categorie benjamins (t/m 7 jaar) wist TIM AARTS ná 1 remise en lauter winstpartijen het kampioenschap op te eisen. In de categorie welpen meisjes ( 8 - 9 jaar ) haalde BIRGIT TIMMERMAN met een brede lach op haar gezicht het kampioenschap binnen. De categorie welpen jongens werd een prooi voor RUDI van VELZEN met een 100 % score!! De categorie meisjes pupillen (vanaf 10 jaar) bracht twee oude bekenden achter de borden. Dit kampioenschap ging tussen Kirsten Udo en Willemijn Veerman. Na zes spannende partijen bleek WILLEMIJN de sterkste.
Bij de categorie Jongens 10+ viel ook menig zweetdruppeltje. Uiteindelijk ging ROY FILLEKES er met de beker vandoor. Wij van de Haarlemse Damclub kunnen terugkijken op een leuk toernooi, dat zeker opnieuw zal worden gehouden.

S.Uolbahl

Roel Janssen wint Kerstdammen

Roel Janssen heeft het ludiek Kerstdammen gewonnen:

1. Roel Janssen                                       6-11
           2/3. Ferdi Uilhoorn, Peter Schipper                     6-10
         4/5/6. Rob van der Klashorst, Gerard van Velzen, Ton Smit 6- 9
             7. John Weijers,                                      6- 8
             8. Dimitri Otto,                                      6- 7
          9/10. Joep Kerkhoff, Cees Teeuwen                        6- 6
            11. Paul Smit                                          6- 5
         12/13. Frank Hagebeek, Arie Haveman                       6- 4
14/15/16/17/18. Niels Lasschuit, Wim Passchier,
                Leo Hablous, Joep Besteman, Jos van Marrelo        6- 2

Viertal haalt uit tegen Den Helder: 8-0!

Het eerste viertal van HDC weet nu ook hoe het is om met 8-0 te winnen!

Paul haalde aan het eerste bord snel de eerste punten binnen, nadat zijn tegenstander zich van de wijs liet brengen en een plakker over het hoofd zag.

Frank leek het moeilijk te krijgen aan het vierde bord, maar sloeg genadeloos toe toen zijn tegenstander even niet oplette.

Joep was vervolgens meedogenloos voor zijn tegenstander en haalde de derde overwinning binnen.

Tot slot liet Dimitri zijn tegenstander zien hoe flankspel gespeeld moet worden en bracht de eindstand op 8-0!

Uitslagen en stand na 13 december

Ton Smit verraste clubkampioen Roel Janssen met een uitstekende remise! Op het moment dat Roel dacht de winst binnen te halen, weet Ton met een sterke finesse een goede remise te halen.

Gerard van Velzen kruipt steeds dichterbij Roel dankzij winst op Joep Besteman.

Pieter Coppens spint voor het goede doel

Pieter Coppens - nog maar net in contact met de HDC en heeft nu al een mooie uitnodiging voor ons schooldamkampioenschap van Haarlem vormgegeven - spint volgend jaar voor het goede doel en bezoekers van deze website zijn bij deze van harte uitgenodigd om hem daarbij te ondersteunen. Meer informatie leest u hieronder.

Pagina 1 van 4